Noví lektoři STM PPR

Dominika a Josef Javůrkovi, Ústí nad Orlicí

Můžete se nám představit?

Jmenujeme se Dominika a Josef Javůrkovi. Bydlíme v Ústí nad Orlicí. Máme tři děti – Elišku, Tadeáše a Mariánku. Jsme svoji téměř deset let.

Jak jste se setkali s PPR popř. LPP? V čem to pro Vás bylo důležité?

Dominika: S PPR jsem se setkávala odmala – moji rodiče školili. Věděla jsem, že tak chci žít a byla jsem ráda, že na to s Pepou máme stejný názor. S LPP jsme se setkali až před svatbou – hledali jsme, kdo v našem okolí učí PPR a našli jsme kurzy Ligy. Pro mě je to velmi důležité – PPR má vliv na celé manželství, na způsob jak přistupujeme k životu i jeden ke druhému. Jsem přesvědčená o tom, že PPR náš život obohacuje, vede nás k opětovnému zvažování velikosti naší rodiny i k vynalézavosti v lásce.

Josef: Já vlastně ani nevím. Myslím že něco jsem se dozvěděl v rodině, potom od Domči a také z knížek, hodně mi dalo, když jsem si přečetl Teologii těla. S LPP jsme se setkali při kurzech. Důležité to pro nás bylo v tom, že jsme získali více informací. Přesvědčili jsme se o tom, že STM je spolehlivá a prozkoumaná metoda na vědecké úrovni.

Proč jste se rozhodli školit na lektory STM? Co byste vzkázeli těm, kteří školení zvažují?

První důvod byl ten, že jsme na kurzy museli jezdit 70 km a přišlo nám to daleko. PPR vnímáme jako důležitou součást manželství a setkáváme se s lidmi, kteří nemají dostatečné informace. Podstatná pro nás byla i konference LPP, kde jsme se setkali s lektorskými páry, kteří vytvářejí společenství, mají stejné hodnoty jako my a předávají je nejen svým dětem, ale všem, kteří za nimi přijdou na kurz. Řekli jsme si, že pokud má PPR takový vliv na život, jako jsme viděli u rodin lektorských párů, tak do toho chceme jít také. Takže můžeme vzkázat, ať se určitě přijedete podívat :-).

Mária Halušková, Hruštín

Mária má 32 rokov a pochádza z Hruštína. Vyštudovala učiteľstvo na fakulte prírodných vied UMB v Banskej Bystrici a  rok a pol pracovala ako učiteľka biológie a chémie na gymnáziu  v Dolnom Kubíne. Po 18 mesiacoch vystriedala učiteľstvo za materstvo.

Spolu s manželom Martinom vychovávajú troch synov – Jurka (6r.) , Maťka (3r.) a Miška (1r). K symptotermálnej metóde sa prvýkrát dostala počas animátorskej školy v roku 2010 v Diecéznom centre mládeže Maják v Španej doline a potom si ju naštudovala z materiálov, ktoré Liga vydala. Kurz STM absolvovala v Zákamennom počas novembra až februára a už v tomto čase sa začala školiť na službu poradkyne STM. Štyri testy a záverečný osobný pohovor absolvovala za osem mesiacov.

A aká je jej skúsenosť s praktizovaním symptotermálnej metódy?

„STM považujem za veľký prínos pre naše manželstvo.  Prvé skúsenosti s pozorovaním príznakov plodnosti a cyklu ako takého som začala získavať už tri roky pred svadbou a vnímam to ako veľmi užitočné. Metódu považujem za cenný prostriedok pri budovaní nášho vzťahu, budovaní jednoty. Zároveň nám s manželom pomáha viac dôverovať Bohu a umožňuje prijímať aj neplánované dobro (Miško☺). Mojou túžbou je odovzdávať tieto dobrá ostatným, čo lektorstvo umožňuje.”

Publikováno:

Přiřazené štítky: